Gé & Annemie

 

 

2 augustus 2004


Trouw’ns

 

Eindelijk, het is zo ver: de eerste en waarschijnlijk enige bruiloft in de familie. Een samenkomst met de zussen van de bruidegom en de broer van de bruid wordt gearrangeerd: Wat moeten we toch doen?!

 

Gé en Annemie zitten niet echt op een stukje te wachten, maar de familie kan deze unieke gebeurtenis toch niet zomaar voorbij laten gaan.

 

Tijdens het bekijken van de meegebrachte foto’s komen een heleboel ‘weggezakte herinneringen’ bij ons boven. Genieten. En die herinneringen willen we graag met jullie delen.

 


Het begin


Annemie

 

 

 

 

 

Annemie is geboren en getogen in Oostrum.

 

 

 

 

 

En wel aan de Zuiderbergweg 5 in het ‘Alde  Huus’ (het kleine houten huisje op de prairie).

 

Spelen rondom het huis, ‘s zomers soms een zwembad van landbouwplastic in de tuin (wat een luxe!), barbiepoppen en knutselen bij ador, meedoen met de optocht (en nog winnen ook). Vreedzaam op één slaapkamer met haar broer. Nou ja, kappertje spelen, arm uit de kom, daar komt een asbak aan … (bukken), toch ook ruzie op z’n tijd dus!

 

Dan komt het nieuwe huis. Gigaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanties groot, een eigen slaap­kamer, de Eerste communie en de eerste poes in huis. Liesje en later Dolly en Molly waren de lievelingen van Annemie.

 

Annemie is een echt familiemens. Elke zondag naar de Gildestraat, naar Oma Graat waar dan de hele familie present was.

 

Nooit op vakantie en dan zomaar naar Oostenrijk met de bus of met de auto naar het Sauerland. Wel even wennen. En erg ver.

 


 

 

 

 

‘Annetje en Marly hebben een broertje gekregen. Wij noemen hem Gé’, meldden de trotse ouders Mariet en Bèr op het geboortekaartje. Na twee meiden was een jongetje een grote verrassing!

 

 

 

 

 

Geke is geboren en getogen in Lottum aan de Horsterdijk nummer 6. Met een vader die een fietsenzaak had, mag het geen wonder heten dat Gé al vroeg een geweldige skelter met echte luchtbanden kreeg, waarmee hij elke dag Lottum onveilig maakte.

 

 

is een echte knutselaar, een friemelaar, altijd bezig. Natuurlijk ook met pap helpen in de werkplaats met de fietsen èn de brommers.

 

 

 

 

Speciale werkkleding gaf het werken met pap een belangrijk tintje. De overall of de ‘spuiter­boks’ waren dan ook zijn favoriete kleding.

 

 

 

Een supercadeau werd gebracht door Sinterklaas, één van de eerste COMMODORE’s 64!!!

 

 

 

 

Het begon met cassettes voor spellen, later werden het floppies en cd’s. Al lang vóór e‑mail en internet was Gé met zijn Geniaal‑bbs in de lucht.

 

Altijd was hij op zijn ‘kantoor’ te vinden. Nu maakt van zijn grootste hobby zijn werk.

 

 

Op vakantie met de familie was niet echt een traditie. De eerste keer naar Someren was best wel ver ... Zeker toen de eerste camping vol bleek te zijn en de totale reistijd vanaf huis opliep tot wel drie kwartier. Maar het beviel niet slecht. Voor de volgende vakantie, slechts 4 jaar later, vertrok de familie zelfs met de vlieger naar Mallorca. Het jaar daarna gingen ze nogmaals met zijn allen naar het buitenland: helemaal naar Middelkerke aan de Belse Kust, het kon niet op.

 

 

                                                    


Het vervolg


Annemie

 

 

 

De tienerjaren van Annemie stonden in het teken van werken en studeren. Na het vwo, de heao kwam daar de grote stap. Naar de kub. Op kamers in de ‘schônste stad vaant laant’ Tilburg. Dit alles ging gepaard met hard werken.

 

Niet alleen werken met de boeken maar ook ’s avonds en in het weekend in de kas thuis, rozen knippen, sorteren en bossen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je dan denkt dat Annemie klaar is als DOCTORANDUS!

 

Nee hoor, ook nog even een studie voor Controller er tussendoor. Was het alleen maar leren en werken? Nee, er waren ook nog hobby’s zoals dansen, jazzballet, bloemschikken, en ook haar vriendinnen van de heao, Marianne en de vakanties met de tantes en de nicht.

 

Na de universiteit aan het werk. Bij Frans Maas begint de carrière. En dan .....

Een Yacht-ig leven.

 


 

Na de lagere school, naar de lts in Horst. Na twee diploma's door naar de mts in Helmond, waar hij eindigde met een extra jaar computerles. Dus veel techniek en weinig talen.

Eindelijk tijd voor een baan, helemaal naar het buitenland bij Aashima/Trust aan de helpdesk als start van de carrière. Wij zijn nu nog altijd benieuwd hoe die eerste gesprekken met de Duitse klanten verliepen. Misschien gewoon in het Lottums?

 

Daarna naar frans maas, met computers aan de slag. Net als nu bij Centric.

Interessanter voor computerleken waren de andere hobby’s: verzamelen, verzamelen, verzamelen; postzegels, videobanden vol met allerlei complete series van tv, en natuurlijk zijn strips. In de jonge jaren: Donald Ducks en Suskes & Wiskes, in de tienertijd gevolgd door een meer volwassen strip:

 

 

 

 

FRANKA!

 

Door deze strip werden we ineens benieuwd naar zijn droomvrouw waarvan we tot dan toe nog geen glimp hadden mogen opvangen.

 

Alhoewel sociaal genoeg met vrienden voor elke hobby: computervrienden, een film­vriend, Minifriends en vakantievrienden, een vermoedelijke levenspartner leek er nog niet bij te zitten.

 

Buitenlandse avonturen hielpen niet, maar ineens was ze er, bijna om de hoek bij Frans Maas. Samen naar de kermis met een collega, het was meer dan het leek te zijn. Het was een vrouwelijke collega … met rood haar!

 


Samen


Kermis

Vandaag is het weer kermis in Venray. Precies vijf jaar geleden is het allemaal begonnen. Annemie – toch meer de doorzetter ­− vroeg Gé mee uit. Samen wat zenuwachtig over de kermis slenteren ... ‘Kansje wagen? ­­Prijsje winnen!’. Even kennismaken met de schoonfamilie en dan gauw weer samen verder. Iets moois was begonnen.

 

Partners voegen iets aan elkaar toe. Dat is zeker het geval bij Annemie en Gé: Annemie is veel losser geworden en heeft leren genieten (er is meer dan alleen maar werken en studeren!). Ook Gé is anders, zorgzamer geworden. Hij helpt mee in het huishouden en is zelfs iets meer gaan eten. Voor je partner doe je dingen die je nooit dacht te doen.

 

Voor hun vertier hebben ze geen kroegen of disco nodig, toch zijn ze samen bijna altijd op pad.

 

 

 

 

 

 

Op vakantie, een weekend weg, de Minifriends, winkelen en naar restaurants.

 

Samen dingen ondernemen bleek leuk te zijn! Gé ging een huis zoeken om te kijken hoe zelfstandig wonen zou zijn. Annemie trok in no time bij hem in. Al snel werd het voor hen samen: Oost, west, thuis in best.

 


Vandaag

Nu zijn we vandaag bij elkaar voor de volgende stap.

 

Een vraag van Gé, een verloving is het gevolg. En toen werd verteld dat we een feest kregen. En niet op één dag, we doen het in stijl, dus op maandag voor een kleine groep, op vrijdag voor familie, vrienden, collega’s en bekenden.

 

We beginnen in het theehuis, het kapelleke, en ’t Trefpunt. In het bijzijn van jullie ouders, broers en zussen, neefjes en nichtje en familie vieren dat jullie gekozen hebben voor een leven samen. Genieten van elkaar, van verre vakanties en alle goede dingen die nog op jullie weg mogen komen.

 

Na het feest vrijdag gaan jullie de eerste huwelijksschreden zetten in het verre Thailand. Een mooie rondreis om veel indrukken op te doen en daarna nog even relaxen in een luxe ambiance.

 

Natuurlijk wensen jullie je eerste stappen in het huwelijkse leven vastleggen − daarom willen wij jullie een cadeau overhandigen. Als blijvende herinnering aan deze dag.

 

Tekstvak: Ook te zien op www.gejanssen.com/bruiloftWij wensen jullie alle goeds en veel liefde toe.

Een dikke kus voor Annemie en een ferme hand voor Gé.

Veel geluk!

 

Annette, Eric, Marly

Hans, Manon, Evert

Tycho, Joep, Michelle & Koen