Familiedag Graat - 25-06-2006


Laatste weekend van juni. Tijd voor de Graat familiedag. Rico en Kim wilde de dag wel verzorgen, dus, heel de familie weer bij elkaar gezocht, gebeld, gemailt, etc.

Voor de kinderen van het gezelschap was er een springkussen geregeld. Mooi om wat overtollige energie kwijt te raken.Hier werd dus door de drie A's gretig gebruik van gemaakt.Dus ook voor de inwendige mens moest gezorgd worden. De auto werd buiten gezet, en de familie kon gaan eten.Oh, wat zijn ze dan ineens rustig. Als er maar wat te eten is.Ook de ouderen van het gezelschap waren tevreden.
Om 13:45 was het dan eindelijk tijd. Op naar (tot nu toe geheimgehouden lokatie) Aardbeienland in Horst.We gingen te voet, met een binnendoorweggetje langs de Kasteelse bossen. (een zwemvijver in Horst)
Al was het dan geen 30°C en heel de dag zon, waren er toch mensen in het water te vinden.Toen we de drukke weg over moesten, werden de kinderen even aan de hand gehouden door de diverse ooms en tantes.Michael mocht de wagen duwen.Aamgekomen bij Aardbeienland, werd iedereen voorzien van een natje en een droogje. Eventueel met een borrel.En een stuk aardbeienvlaai met dikke slagroom.Toen was het tijd voor een rondleiding in de kas. Alwaar de boer zijn aardbeien zaterdag voor het laatst geplukt had, en hij ons vertelde hoe hij biologisch zijn planten schoon hield.
Een hele aardige klus zo te zien.Voor de bestuiving (zonder bestuiving geen aardbei) werd er dan in de kas een volk bijen en een volk hommels uitgezet.Met dit als resultaat.Even afgeleid door al dat andere spul wat ze nog nooit gezien hadden.Tijd voor een aardbeiensoepje, aardbeiendrankje, aardbei met choco aardbei..... je kunt het wel raden. Wat kun je zoal doen met een aardbei.Een museum van maken? Ja, ook dat kregen ze voor elkaar.Met een speelveld met wat uitleg.En een schommel. Overigens, over die kleur van de benen, is mijn opvatting dat de camera zijn witbalans niet in orde is. Die van Annemie is dat dit een kleurechte foto is. hmmmmmmmmm.....De bouwsels, de klimrekken, de speelweide.Met een toevallige stoere man.En nog een stoere man....En stoere vrouw......Daarna weer uitrusten en tijd voor een drankje. (voor de intimi - ze hadden Pepsi cola)En toen weer terug naar huize Kim en Rico. Deze keer werden de kinderen in de auto's teruggebracht en zo konden de ouderen een iets hoger tempo aanhouden.Tycho aan het eten met stokjes.Hij heeft het nog niet helemaal onder controle. Maar met wat handwerk kreeg hij toch wat binnen.Ook de tweede tafel deed zich te goed aan het buffet.Daarna was het weer tijd om te gaan. Michelle nam nog even afscheid van Theo, en allemaal weer op naar huis. Iedereen wilde voor 21:00 uur thuis zijn, om de wedstrijd van Nederland - Portugal (1-0) te zien.

Met kerstmis weer een etentje, en dan weer op naar volgend jaar.back