New Mini
Testrit 29-07-2001
back
Door mini.com werd ik uitgenodigd voor een testrit met de nieuwe mini. Nu moest ik toch naar Neunen (zie meubels) dus dat kon mooi in een moeite door.

Je kon duidelijk merken dat de new-Mini als een cult-auto gepresenteerd wordt. De accessoires zijn leuk en prijzig. De auto kost een paar centen en ach, het mag geen naam hebben natuurlijk, maar de oude mini deed het tenslotte niet slecht.
Ze hadden voor deze gelegenheid een oude fabriekshal afgehuurd en deze volgepropt met mini's en leuk uitziende dingen. "speciaal voor het mini gevoel"

Nu heb ik nooit het gevoel gehad dat ik een glas moest pakken en dat vervolgens in de glasbak moest gooien, maar de aanpak was wel leuk.


Zo stond ie in de fabriekshal.

Ook de Mini One stond er, maar iets minder mooi verlicht dus niet op de foto gezet.

Ook de leuk uitziende dames die altijd met auto's samen gaan waren er ook.
Hier zit er eentje in de mini.

Een halletje verder stonden de "testritauto's"

Er stonden er in ieder geval meer als ik verwacht had. Als je een testrit ging maken kreeg je een persoonlijke instructeur mee en mocht je een ritje van 20 minuten over de hobbelende wegen van Hellmond maken. Helaas geen autoweg gereden, maar de eerste indruk was niet slecht.
Hij hobbelt minder, minder herrie, inderdaad, raar om een mini in de 5e versnelling te zetten, en hij rammelt niet. Ook had Annemie voldoende plek op de achterbank. Maarja, is DAT nu juist niet de mini??
Natuurlijk, ik had zo'n zilvergrijze, was het een beetje overdone, airco en een opendak (wat helaas gesloten bleef) maar al met al, best een leuk strijkijzertje.

Na de testrit nog even een babbeltje gemaakt met de verkoper uit filiaal Venlo. Ze hebben lease versies, maar bezine only. Misschien in de toekomst een gas versie, maar niet echt waarschijnlijk.
Wel komt er waarschijnlijk eind volgend jaar een dieselversie. Dat zou weer interessant zijn voor de leasers onder ons.

Nu, toen was het feest weer voorbij, dus nog effe een foto van mijn monster en weer terug naar huis.


 

back