RC Mini - Nikko

Wat velen niet weten is dat deze site een beetje begonnen is als geintje om "effe" te laten zien hoe mijn nieuwste RC mini eruit zag. Nu, inmiddels een dik jaar later is de verzameling uitgebreid met een NEW MINI in plaats van zo'n oudbakken modelletje van dik 40 jaar oud.

RC Mini Nikko

Deze keer is het een geen tamayo, maar een nikko mini geworden. Dit vanwege de stabiele wegligging op mijn laminaat vloer.

Nu zijn we natuurlijk weer erg geinteresseerd in wat er onder de motorkap zit van de mini. Nu, je snapt dat bij mij gelijk alles open gaat, dus ook dit wondertje der techniek.Maar eerst nog een mooi plaatje van de voorkant. Je ziet dat de auto nooit toegelaten zal worden op de Nederlandse wegen, dit in verband natuurlijk met de veel te donkere ramen in de mini. Natuurlijk zullen de echte mini rijders het niet kunnen laten om dit alsnog te doen, maar let wel, het mag niet, dus.....Een plaatje onder de motorkap. Zoals je ziet is het chassis makkelijk van het motorcompartiment (heel lekker woord in chocolade letters) te lichten waardoor onderhoud veel makkelijker is.Voor servicedoeleinden is de motor makkelijk uit te nemen. Netjes verbonden het de stuureenheid en natuurlijk een goede koppeling om al dat vermogen goed naar de motor te brengen.Zoals te zien is de stuureenheid via de 40 Mhz frequentie aan te sturen.
De motor kan in totaal 4.5 volt aan, wat resulteert in een schaalsnelheid van wel 180 Km/h (gegevens van Nikko)
Dit is natuurlijk exclusief het opvoer setje wat optioneel verkrijgbaar is bij de handelaren/Mini Centre's
Het totaalplaatje als afsluiting: De antenne aan de zendeenheid is uittrekbaar zodat de auto nog verder van de zender weg kan rijden.


back