Tuin te Best
24-03-2002
before - vrijdag - zondag -back
Iemand wilde persee een tuintje bij het nieuwe huis. Iets wat ik absoluut niet wilde. (teveel werk, lui, druk, etc)

Maar goed, wie ben ik. Natuurlijk is een ietwat aangeklede tuin (wat meer dan gras/mos/onkruid groen) natuurlijk altijd leuker.

Dus, hier de "before".....

Tuin achter:
 

En voor:
Zoals jullie zien, behoorlijk wat onkruid (ik woon tenslotte niet voor niets in de onkruidbuurt van Best.

vrijdag, 15 maart 2002.

Nu, je begrijpt natuurlijk wel hoe het ging. Het was 15 maart, een zonnige vrijdag. Ik was op tijd thuis, en dacht, "ik spit de tuin wel effe om voor Annemie, kan ze mooi d'r plantjes poten". En inderdaad, het was mooi weer, de zon scheen en de tuin moest omgespit worden. Alleen dat "effe" werkte niet mee.

Maar ach, het mag geen naam hebben...
18:15, volgens mijn planning zou ik al een uur klaar moeten zijn. Eten voor Annemie gemaakt en lekker aan het eten. Nu heb ik dat "net" niet voor elkaar gekregen. Wel iets anders wat ook zeker de moeite waard was:
Annemie in mijn nieuwe keuken. Vooralsnog is deze thuisbladzijdeontwerper het keukenprinsje thuis en verdraagt Annemie mijn brouwsels zonder problemen dus heb ik meestal gekookt.
Deze keer, was ik in de tuin aan het spitten voor die tuin die ik niet wilde, dus ging A d'r keukenkwaliteiten eens gebruiken.
Is het geen plaatje??

zondag, 24-03-2002.

Inmiddels zijn de planten aangekomen. Aangezien ik moest leren (ik heb maandag een tentamen) is Annemie aan het werk gegaan. Stiekum tussen het leren door eens een plaatje gemaakt van bovenaf.

Netjes om de 10 a 15 cm een plantje.
Zoals je ziet, nog flink wat plantjes. De deskundigen op deze wereld beweren dat de grond, waar hiervoor gras/onkruid/mos op heeft gestaan, niet geschikt is voor Buxus. Daar moet dus eerst wat kalk doorheen. Dus een zakje kalk geregeld bij de plaatselijke boerenbond.
De harde werker aan het uitrusten op de schop. Op momenten als deze kun je zien wie ervaring heeft, en wie niet.
Een tijdje later zijn de plantjes in de grond gestopt. Water erbij om het wat aan te wateren en klaar.... Mooi toch? (vooral die groene Mini :-)
Zoals je ziet, details worden niet vergeten. Zie je het niet? Kijk dan hieronder:
Oooooooh.. Mooi he? Achter in de tuin staat er nog eentje, maar daar is het inmiddels (23:00 uur) te donker voor geworden.


before - vrijdag - zondag -back