Vakantie te Antwerpen - 09-04-2004 - 11-04-2004


Een korte vakantie van vrijdag voor pasen tot paasmaandag.We gingen op vakantie en nemen mee..... Een flair dubbelasser.

Natuurlijk namen we die zelf niet mee, maar waren er genoeg andere mensen die met zo'n ding op stap gingen.
Ziet er wel leuk uit, nietwaar?Tja, en dit kan er dan gebeuren als je met een camper op vakantie gaat. Voor je moet iemand hard stoppen, en dan ineens heb je dat gigantisch grote ding ook niet meer onder controle.Maar uiteindelijk, kwamen ook wij, in Antwerpen aan.

De lokatie die we in gedachten hadden, het Arras Suite Hotel, recentelijk opgeknapt, met kitchenette en alles erop en eraan, bleek geen plek meer voor ons te hebben. Gevalletje waterschade. Tja, kan gebeuren., of we naar het Corintia hotel wilde gaan. Tja, wat moet dat moet.Zo ziet dan het hotel er niet uit, maar wel de grote kerk, (een kleine nis ervan) in Antwerpen.Mooie schildering nietwaar? Rubens heeft hier nog wel wat in de verf te roeren gehad, te zien aan de werken die hij er achter gelaten had.Een paar stenen op een hoop, wat brons er op, en je hebt weer een kunstwerk in de stad. Die paar huisjes op de achtergrond hebben ze de laatste 400 jaar ook al niet opgeknapt.

Ziet er maar oud uit dat Antwerpen.Maar toeristen hadden ze wel genoeg.Natuurlijk was die ene toerist, die er altijd bij is, er deze keer ook weer bij.Het resultaat van een dagje shoppen te Antwerpen.Vandaag is Annemie gekleed in een dwarsgestreept shirt van Esprit. Afgemaakt met een beige broek.Die net wat beter matcht met deze colbert en blouseVoor de doordeweekse dagen heeft Annemie gekozen voor een fleurig rood shirt met grappige print,Om daarna weer over te stappen op de gestreepte blouse van mexx.

Hiermee is onze modeshow afgerond. Wij verzoeken u uw bestelling te noteren en vervolgens te vergeten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen in deze kleren rond gaat wandelen.Bij een bezoek aan een grote stad, hoort altijd een station, dus hierbij zo'n bijpassende trein die meestal te vinden zijn in die stations.Het station was ook wel mooi hoor.Oud en nieuw smaakvol met elkaar verbonden.Hee, wie staat daar naar al dat moois te kijken.Ja, toch wel mooi allemaal.De vooruitgang.Terug kijken op die koepel van net. Maar dan aan de andere kant van het glas.En natuurlijk de buitenkant.Centraal Station. Maar goed dat ze dat erop schreven, anders hadden wij toeristen gedacht dat elk metro station er zo uitzag.Hee, daar heb je die knappe vent weer.Bij de Joodse gemeenschap had je ook een hele mooie spoorbrug.Hee, daar hebben we die ene dame weer bij het Corinthia hotel.

En dan kan nu de derde dag beginnen. Het blijkt wat zonniger te worden. Geen 10°C meer, maar 18-20°C. oooooooh dat is een verschil.De foto's beginnen gekijk meer te spreken. Hier heb die die Rubens weer.Ja, dat is die vent die wat werkjes in die kerk had hangen.Bij de Schelde komen we een soort van verhoogde boulevard tegen. Eens effe kijken...... (waar staat die knappe vent nu?)Hier in ieder geval niet, dit is gewoon de schelde met een beetje haven.Uitzicht over de stad. Het leuke was dat het pasen was, en het carillion al meer dan een uur aan het spelen was. Klonk lekker op de achtergrond.Die knappe vent weer, met wat kunst.Een of andere vesting. Museumpje van het een of ander.De overdekte parkeergarage naast de boulevard.Een smal steegje. Effe terug in de tijd. Een stukje verder was iemand zijn auto aan het wassen.Een blik op de markt, met als grootste probleem: "Welk terrasje zullen we eens pakken".De weg terug naar het hotel. Dat ING pandje was in dezelfde stijl opgetrokken als het hotel.Die knappe vent weer in de hal van het hotel. Erg smaakvol ingericht.

Ja, het is weer duidelijk. Dat was het afscheid, en toen ging de reis weer naar huis. Terug naar Nederland.back