Vakantie Denemarken / IMM 2007
21-07-2007 - 03-08-2007

Direct naar:

Wilhelmshafen


Op weg naar Denemarken hadden we een tussenstop nodig. Ongeveer iets op 6 uur rijden afstand (inclusief pauzes)
Deze tussenstop is Wilhelmshafen geworden. Op de dijk kon je dan overnachten voor een paar euro per nacht.Daags erop, kwamen we erachter dat het hier was; een oude aanlegplaats voor watervliegtuigen van voor de Tweede Wereldoorlog. We stonden dus helemaal niet op de juiste plek...maar wel goedkoop !Willemshafen bleek een rustiek Duits toeristenoord met van die ouderwetse strandstoelen.En Annemie. Die was er deze vakantie ook weer bij. (zie je onze camper op de achtergrond?)Natuurlijk moest ik even "probe sitzen". Hier in het plaatselijke winkelcentrum.Uitzicht over de rivier / uitmonding naar de Noordzee.Met een bijbehorend museum. Alwaar ze wat oud Duits Bundeswehr materieel op de kop hadden getikt. Zoals hier een in '45 tijdens een trainingsmissie vergane onderzeeer (voor de kust van Scheveningen geborgen).Er was een grote haven bij het plaatsje, waar nogal wat schepen gerepareerd en opgeknapt werden. Zoals deze DFDS veerboot.In de onderzeeer was ook plek voor wat te eten, zie hier de kantine.Na het museum een rondvaart door de haven.Wat materieel dat tijdelijk hier afgemeerd was.De "Rembrandt" die omgebouwd werd tot "Rotterdam"Na Wilhelmshafen zei TomTom ons dat we over het Elbefahre naar de overkant moesten. Dit leek ons een leuk idee. Met de nadruk op LEEK..... Een anderhalf uur wachttijd. We waren niet de enige toeristen die naar de overkant wilden.Aan de capaciteit hoefde het niet te liggen. Er waren 4 veren in gebruik. (let op het zwarte campertje dat op dit veer stond).

NordstrandHier de sateliet schotel in opbouw. Wat een geklungel zeg. Volgende keer toch iets anders proberen.
Voor degenen die het nog niet opgemerkt hadden; hier zijn we aangekomen op Nordstrand. Een soort van schiereiland met een dikke weg verbonden met het vasteland.De kerkjes waren er mooi en de gebouwen uitgevoerd met een rieten dak.Helaas, was het weer nogal wisselvallig.Op het "eilandje" was weinig te zien, in 1 dag te fietsen, dus de volgende dag naar het dichtsbijzijnde plaatsje Husum.
D'r was iets met Storm. Een schrijver of zoiemand.De haven had ook last van eb en vloed.En toen kwamen we weer terug, en scheen de zon ineens weer.De camping was een speciale camper-camping. Dit hebben we geweten. Op een gegeven moment stonden er 3 van deze jongens op de camping. Hier heb je iets meer plek in.We waren gelegen aan de dijk, met op de dijk, uitzicht naar het vaste land. Het gras werd kortgehouden door schaapjes.

IMM 2007 te RoskildeEn ineens waren we in Roskilde aangekomen. Een dikke 1000 inschrijvingen, dus het beloofde een drukke IMM te worden. Hier Annemie met d'r recent verworven T-Shirt in favoriete kleur.En natuurlijk ontmoet je dan nog wel eens iemand die je "vaag" kent. Hier Doc en Uwe.Mooi op een rij, nietwaar?De eerste stukken.... Dus repareren.Intussen waren Rik, Majo, Dennis en Marieke ook aangekomen. Hier onder het genot van een droogje en een koudje, waren we de MFH tent met een sleepkabel aan het vasthouden.En kijk eens wie daar aankomt? Fris als de jonge Fa....Tijdens het overleg van de voorzitters, werd er redelijk afgegeven op het bestuuur. Toegegeven, ze hadden wat meer informatie van te voren kunnen geven, maar een evenement van 1000 inschrijvingen, organiseer je niet zo maar even. Ook zat de Deense wetgeving ons danig is de weg. BBQ'en mocht niet bij de tent, evenals koken en de auto parkeren. We moesten onze auto op een apart terrein parkeren, en de accu pool dan ook nog losgooien. ........ Je kunt wel nagaan hoeveel mensen dat laatste gedaan hebben.Intussen ontmoet je weer andere vage bekenden.De organisatoren van volgend jaar. IMM 2008 te Nederland. Kijken waar hun allemaal tegenaan lopen.Met de net nieuw gekochte rubberen (kap)laarzen, een rondje over het terrein.En ook in Denemarken geldt: "as ge het niet wit, dan kit... Kiekte d'r dur dan pur......." Volgens mij was deze eigenaar creatief geweest met pur onder de motorkap.Wow, let op, aandacht.... Een zonnetje. Even volledig genieten. (heeft er iemand zonnebrandcreme?)Natuurlijk werd Roskilde ook vereerd met een bezoek. Net natuurlijk gratis de auto even weggezet en op naar het centrum iets te eten zoeken.De dag erop weer een rondje tussen de buien door. Hier de originele mini van Les Mans, waar Paddy Hopkirk nog in gereden zou moeten hebben volgens de papieren.Deze Tsjechen hadden weer een andere passagier.En hier een mini waaraan je duidelijk kunt zien dat smaak persoonlijk is. Wat een wansmaak!Roze......En hier een nieuwe, die hadden we nog niet zoveel gezien. Een Rus.'s Avonds werd er natuurlijk een beetje gefeest. Muziekje erbij....Een groep maakte reklame voor de IMM 2012 in Hawaii. Natuurlijk kreeg hij hiervoor veel steun.Dennis... Tja, wat moet je hier nog meer aan toevoegen.Huh, wat is hier te doen. Waarom staan ze ineens op tafel?Ah, de kleren gaan uit.....Dit doen deze dames nog even dunnetjes over. Gelukkig houden ze wel hun kleding aan.We waren benieuwd naar de tatoo van die mevrouw in het blauw. "Dan maken we toch even onopvallend een foto!"
Het zijn overigens twee dolfijntjes.Wow, schrijf het op de kalender. Weer zon. Deze keer werd er dubbel geprofiteerd.Het 8e wereldwonder. Personen met witte schoenen, witte kleding, op een modderig terrein. Dit is toch niet schoon te houden? Nu, deze mensen wel. Zeker geen IMM ervaring.Het terrein was inmiddels, door dat kleine beetje regen, iets modderiger geworden. Sommige personen hadden alweer associaties met de IMM in Schotland. (en die in Oostenrijk en Polen en.......)Deze was bijna perfekt rood. Candy Apple Red. Dit is de nieuwe kleur van Annemie's mini. Hij moet alleen nog even gespoten worden.Tussen de buien door draaide het reuzenrad. Hier een overzichtsfoto van het terrein.En een bepaald iemand met een voorliefde voor die paal in het midden van het bakje.Net op tijd. De volgende bui kwam er al weer aan.In de spaarpottencollectie (Marjo was een collectie aan aan het leggen) hier eens een vent. Heb je een kwartje ?Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Wat lief !Wow. Nog liever......................................Tja, en deze was het toppunt van liefheid.'s Avonds (inmiddels is het zaterdag geworden) kregen we dan het verzorgde avondmaal. Een varken was opgewarmd en hier kreeg je dus onderdelen van op je bord.
Spontaan werden er meer mensen "vegetarier" De 60 vegetarische frikandellen die er lagen, waren dan ook zo op.Bij mij in de buurt wonen nog een stel minifreaks. Ze hadden net in Engeland deze op een Mini gebaseerde buggy klaar en laten keuren. Nu nog importeren naar Nederland. Eens kijken wat de RDW te vertellen heeft.De Duitsers ware natuurlijk ook van de partij. Voor het geval je het niet kunt lezen:

Er will nur spielen....
achtung: Nicht fur Kinder unter 2 Jahren
Kleinteile können verschluckt werden!
Een pickup omgebouwd tot camper.En zoals altijd is er een tijd van komen, en een tijd van gaan. Afdeling Harderwijk ging naar huis.Nog even een blik over het Roskilde Fjord en wij gingen onze tent ook opruimen.Het leek wel uitgestorven.Zie hier. Er waren ook Volvo rijders met een Mini. Alleen pakte hij het wat grootser aan.De Marcos owners club neemt afscheid.En toen was het tijd voor een douche. Daar het sanitair op de camping en op het IMM terrein niet helemaal lekker was, zijn we maar naar het zwembad gegaan. Een idee wat deze Zweed ook opgepakt had.
De volgende dag was het dan weer tijd om een uitstapje te maken naar:

KopenhagenMet de trein natuurlijk. Zie hier de perrons.En hier de stationshal met houten balken.Tivoli - In plaats van oproer kraaien, konden de mensen nu naar tuinen gaan kijken.En wat monumentjes. Beelden met dezelfde afstand tot de zon als de planeten. Maar dan wel op schaal.Onbekend maar wel groot :-)
Op een kruising, midden in de stad, kom je dan nog eens een ex-IMM'er tegen.Gewoon weer een onbekend gebouw.


Een onbekend maar wel een mooi beeld.


Het plaatselijke Deense paleis.Met een arbeiderswijkje.De lokale schone (die linkse).... Oh, de kleine zeemeermin van Kopenhagen.Het kanaal met wat oude woningen erlangs.De toren die de temperatuur aangaf en liet zien of het zonnig was of regende. Dat poppetje kwam dan naar buiten. Helaas.... Het was te wisselvallig. Ze bleven allebei binnen.Hans Christiaan Anderson. Schrijver van een serie verhalen.De camping Roskilde. Tijd om weer verder te gaan.De tolbrug op weg naar het vaste land. Een dure brug. 105 Kronen voor de mini (14 euries) en een 615 Kronen voor de camper. (79 Euries... Snif)

Sylt


Aangekomen op Romo hebben we de boot genomen naar Sylt. Hier hadden we op internet over gelezen dat dit wel een leuk en luxe eiland was. Dat moesten wij natuurlijk meemaken.De kust van Romo (tot 4 kilometer breed)Een Duitse Strandstoel (doe me die maar) Eur 1340,-De lokale woningen en huisjes die te huur stonden. (volgens mij is het riet hier gratis)Op de fiets naar het volgende dorp. Alleen hadden ze niet echt dorpskernen.Maar wel een mooi wit strand, met Eur 3.50 toegang per persoon.Eventjes uitrusten dan.De veerboot terug naar Romo.En de dag erop weer een strandwandeling. Even lekker uitwaaien. Alleen hebben wij net weer een dag uitgekozen dat het bijna niet waaide. Dat hadden we gisteren moeten hebben met al dat gefiets.Op het strand was plek genoeg. Je mocht er ook met je auto komen.En met de paardjes.Wij deden het wat anders. Om ons 3 jarig huwelijk te vieren, hebben wij geen standwandeling gemaakt, maar een strandrit met de mini.
Slaap lekker !!
      
         


back