Vakantie Disneyland Resort Parijs 02-10-2008 - 05-10-2008


Via de minisevenclub kwam er een aanbieding binnen voor Disneyland. 3 overnachtingen, een minimeeting en een 3daagse pas voor de parken. Nu, daar hadden we wel oren naar.
Snel meer info inwinnen en boeken via het Nederlandse contactpersoon.Dus de mini ingeladen en vertrokken. (aangereden op zijn Limburgs)Onderweg kregen we deze bijzondere vervoerder in het oog. Twee grote campers en een minitraktor.En na 4 uurtjes rijden was het bijna zover. De borden met de afslag voor Disneyland. Toevallig reed er net een andere mini voor ons.I'm singing in the rain...... De eerste attractie in het (voor ons) nieuwe gedeelte.Om 19:30 even de shirtjes ophalen bij de organisator. Magical Mini Adventure van Greatdays.co.uk
Daarna terug naar het park om erachter te komen dat het alleen in het weekend tot 22:00 uur open is.Terug naar het hotel. Hotel Cheyenne. Onderweg nog even een sfeerfoto maken.[hier fluit nu iemand "once upon a time in the west"]De volgende dag weer naar Disneyland. Hier de haloween aankleding van de ingang.Eerste attractie. De simulator van Star Wars.In de winkel proberen ze je verder een flinke poot uit te trekken, niet dat het lukt, maar de amusementswaarde is wel erg hoog.Heel erg hoog. Is ze niet beeeeeeeeldig?Buzz Lightyear.. To the rescue!Andere manier van geld aftroggelen. Kleine buxus van een euro met een Mickey Mouse vormpje er omheen.Een kleine parade, tussendoor.15 jaar Disney in Europa.De achtbaan.De grote parade.Van Alice in Wonderland.Toy StoryWinnie the Pooh.Lion King,En toen liep iedereen weer weg. Zie hier de Main Street.. Een beetje vol met volk.Mijn princes op de troon.Dit lijkt wel heel veel op carnaval van de Efteling, maar nu heet het "It's a small world".Met natuurlijk uitdagende danseresjes.Ons hotel, alias het western stadje. Er waren 19 gebouwen in het "Cheyenne" hotel met ongeveer een 80 kamers per gebouw. Niet echt klein te noemen.Ons gebouw heette Geronimo.En toen op naar de meeting. In het begin waren we mini 34, maar achteraf zijn er nog 4 bijgekomen.
Volgend jaar mochten we wel wat dichter bij "The Village" meeten. Nu was het erg achteraf.Sommigen deden heel erg hun best. Zie hier de Tigger Mini. (deze kwamen we ondeweg nog tegen toen we naar huis gingen).De achterkant.


Aaaarch, wat een kleur, wat een smaak.Zelfs aan de binnenkant.... (die onderdelen waren allemaal met glittertjes beplakt. Komt alleen niet goed over op de foto).Nog meer uitslovers.Deze had de rits nog half open staan.En deze had het stuur aan de verkeerde kant van de auto (zei Annemie....) maar toen bleek het een Engelsman te zijn.De prijzen...Tussendoor nog even shoppen voor een mokje koffie van een liter of zo.En toen we terugkwamen, waren we net op tijd voor de groepsfoto. Prijsuitreiking gemist. Waarvoor gingen we ook alweer?Walt Disney Studio's,De weg naar achteren, via de winkeltjes en de bijbehorende straat.Op naar de stuntshow. Hier iemand uit het publiek. De Nederlandse Willemyn. Zij mocht assistent chauffeur spelen.
D'r immitatie van het remmen was onvoorstelbaar goed.De stunts in aktie.Hier een doorgebroken corsa.Jump......En vuur....En toen het hele team.Toen stonden Knabbel en Babbel te poseren. Alleen het was er zo druk, Annemie kon er niet bij komen. Dan maar even erachter gaan staan. Daar was nog wel plek.Op naar Adventureland. Adventure Isle. Met veeeeeel bamboe.En veeel water.


En een echte piratenboot.En een touwbrug. Jonge wat kon die schommelen.He wat zie ik daar... Iemand loopt over de attractie heen? Ah, reparatie.....Tussendoor nog even de Disney Railroad gepakt, en een half rondje gemaakt, terug naar de uitgang.
Je hebt wel veel tijd om foto's te maken als je 20 minuten op de trein moet wachten.Nog even langs Mainstreet.De Happy Birthday presentatie van Mickey.Terug naar Adventureland voor Pirates of the Carribian.En de dag erop, weer terug naar huis. Hoe is onze kamer ingericht?Sleutel inleveren, en weer terug naar huis. Toen wij de sleutel af kwamen halen, was het er niet zo druk. Een man of 30 in de hal. Nu waren het er veeeeeeeel meer.back