Vakantie Gran Canaria
Puerto Rico
Appartementen Nova
Voor een speciale beschrijving hoe het appartement van Hotelplan was, klik hier
31-03-2002
back

Zaterdag 31 maart, afscheid van Amsterdam. We hadden zo rond 16:00 uur een vluchtje naar Gran Canaria. Laten we die witte met rooie letters maar eens pakken.


 
Enkele uurtjes later. 19:47, gelijk iets warmer (22.3°) Poeh wat is die trui warm.
Hier weten we nog niet hoe moeilijk het is om in Puerto Rico een appartement te vinden in het donker.
 
Ons vrije uitzicht op een rotsmuur waar het appartement tegenaangebouwd is. Mooi he? (dat stond niet in de folder :-)
 
Uitzicht op het drukke verkeerspleintje.
 
En de andere kant, de zee, en de inham waar we kunnen zwemmen.


 
Er waren in Puerto Rico twee strandjes waar je kon zwemmen. Verbonden met een verkeersslagader en een klein wandelpaadje erlangs. Hier het wandelpaadje voor de geinteresseerden onder ons. (de rest mag nu verder lezen)


 
Een pracht van een rotsformatie waar het paadje opgebouwd was door de-houtwal. Een bedrijf uit Nederland.


 
Het verkeersplein blijkt een ingang te zijn naar de haven. Daar hebben we de auto maar geparkeerd. Dat was gratis tensotte (we blijven Nederlanders, nietwaar?)
 
Het inhammetje, bij daglicht. Rechts op de foto, hier niet zichtbaar, zat ook de betaalbare supermarkt.
Een Hollandse schone, zomaar op mijn terrasje. Leuk joh.


 
Vrij uitzicht op de palmbomen. Daarachter hadden ze een klein cactustuintje aangelegd. Ook erg leuk.

 
Palermo parc. Een parkje in een kloof. Een stukje rijden over belabberde wegen. Je voelde je echt in de middle of knowhere, maar uiteindelijk kom je dan weer in de beschaving, en daar zie je dan weer allemaal auto's op een rijtje staan. "Parkeerplaats" noemen ze dat in de beschaafde wereld.


 
Mooi uitzicht over de kloof waar we nu inzitten. Erg leuk. Ook de rotsformaties (dat vind ik altijd wel mooi, lekkere grote ruwe rotsen)

 
 
Ze hadden er beestjes, beestjes, en nog eens beestjes. Het was eigenlijk een vogelpark, maar ze hadden meer. Hier in het midden op de foto een vrij in het wild levende papagaai. (hoezo we hebben een tropisch klimaat hiero) 
 
Je moet natuurlijk opletten waar je loopt. Hier lag zo ineens een hagedis te zonnen. We hadden al wat van die beestjes gezien van 10 cm, maar deze was duidelijk wat groter.
  
Op het terras ontmoette ik een leuk meisje en raakte ermee aan de praat. Bleek dat ze ook uit Nederland kwam en in Puerto Rico logeerde. Is me dat toevallig?
 
 
Voor sommige onder ons wordt het misschien saai, maar ik vond die kloof erg mooi.
  
Heeel erg mooi.... Vooral het uitzicht.
  
Leuke Nederlandse jongen aan de cola.
 


 
Het mooie uitzicht weer.
  
 
Drie hagedissen in de zon. Oh nee, deze keer waren het Kaaimannen. Als je lang genoeg keek bewogen ze...... 
 
Een vlindertje in de vlindertuin.
 


 
Da's toevallig. nog een vlinder. Zou er hier een nest zijn?
 
 
Bewijs voor het thuisfront, 30° als we thuiskwamen om 18:00 uur.
 

 
Op het terras, genietende van een colaatje. Ze hebben er net een aktie waarmee je een mini kunt winnen. Helaas snapte ik de voorwaarden niet. Ik zal hem dus wel niet gewonnen hebben.
 


Wat ben ik al bruin he?
 


 
En zij ook!
  
 
Weer uitzicht over de mooie baai.
  
Dit was de tweede baai. Duidelijk wat later aangelegd. Wat moderner alles. Ander zand e.d. maar zeker een bezoekje waard.
  
Die witte puntjes die je midden-onder op de foto ziet, zijn schaaltjes waar de katten mee bijgevoerd werden. (alsof ze al niet dik genoeg waren....)
  
Mooi strand, toch, nietwaar?
 

 
En nog zo leeg. Duidelijk dat het nog bewolkt was toen we aankwamen. Nu de zon erdoor is, loopt het strand langzaam vol met de dagelijkse gasten die dan vervolgens 12 uur in de zon liggen te bakken, met als resultaat een pracht van een gelooide lederen huid met een donkerbruin kleurtje. 
Een parkje met erg mooie bomen.
  
Found you!! 
Nog een keer die mooie bomen.Het gemiddelde figuur op Gran Canaria.Om in te bijten, nietwaar?Ze doen nogal veel om de toeristen te vermaken. Zie hier er eentje met de katjes aan het spelen.Waar zouden we zijn zonder het laatste sportnieuws. Nergens natuurlijk.30°, de mussen vallen van het dak. Annemie zet een zelfgemaakte hoed op. Mooi hè?Laatste dag, enkele uren voor de vlucht. Annemie en Gé gaan nog effe wat eten. Annemie een lekkere salade. Hij zag er wel erg lekker uit. Aaaaaaaanvaluuuuuuuuuuh!!!!!


 
Mjammie....
 
 
Dit maakt het afscheid wat makkelijker, een koude winderige dag. De stoelen zijn ook maar matigjes bezet. Zeker voor een zaterdag.


 
Zie de andere kant.
 
De andere kant. Typische zonsondergang vanuit het vliegtuig. Vanwege mijn lengte zaten we bij de nooduitgang bij de vleugel.Het vakantiestel. "Zijn we ook bruin???"

 
 
 

back