Hardenberg 03-2006

back

Het werd wel weer eens tijd om een weekendje met de camper op stap te gaan. Dus plannen werden gemaakt; de route werd uitgestippeld; er werd een camping uitgezocht; internetsites werden bekeken en toeristiche info over bruisend Hardenberg werd opgevraagd bij een tweetal collega's.

Kortom na een goede voorbereiding waren we er helemaal klaar voor. Op naar Hardenberg !

Route

TomTom voorspelde ons dat we er 2 uur en 12 minuten over zouden doen, we hoefden alleen maar te doen wat de vriendelijke mevrouw ons vertelde.

Helaas hield de accu van de vriendelijke mevrouw het tussen Dalfsen en Ommen voor gezien ....Ietsje later dan gepland kwamen we aan bij camping De Kleine Belties. Het lijkt al een beetje donker te worden maar dat is maar gezichtsbedrog.Kijk maar, dat ziet er toch een stuk zonniger uit ?Hup de fiets op en de stad in. Eens effe kijken of de vooroordelen van collega Ruben kloppen .Nou, in ieder geval is er al een caravan & kampeerautobeurs waar ze veel reclame voor maken. Maar daar gaan we zaterdag pas naar toe. Eerst nog Hardenberg verkennen en acclimatiseren (ev'n wenn'n aan het taaltje...).

Bij den Herdenbergher deden ze er in ieder geval alles aan om ons thuis te laten voelen; ze draaiden zelfs (speciaal voor ons ????) Sjeng oan de geng en de Shintaler.De volgende dag vertelde TomTom dat we ons op 12 minuten fietsafstand van de Evenementenhal bevonden. Een kippe-eindje dus. Ware het niet dat TomTom vond dat we over de provinciale weg moesten fietsen en de gemeente Hardenberg het daar niet helemaal mee eens was.

Dus Annemie's ruimtelijke inzicht werd aangesproken en dat leidde ons langs mooie Hardenbergse binnenweggetjes.Heeele mooie binnenweggetjes ....Nog meer binnenweggetjes ....En zelfs langs andere dorpjes.

Na een half uur fietsen kwamen we zelfs weer op het beginpunt uit ... Dat was niet de bedoeling !!!Uiteindelijk wisten we de Evenementenhal toch te bereiken. We konden zelfs direct voor de deur parkeren. Welke idioot komt nu ook met de fiets naar een Kampeerauto beurs ?

Een van de eerste campers die we zagen bleek het jongere zusje van onze eigen camper te zij n. Deze had alleen een verhoogd achterbed en dus een hogere garage.De prijs loog er echter ook niet om.Foto van jongensdroom.Foto van een andere jongensdroomFoto van een meisjesdroom.....  Herken je het verschil in droom ?Hier zijn we ook nog voor aan het sparen. Maar dan wel met scooter en bijbehorend motorrijbewijs.Goh, een buitendouche en een soap alarm ... Wat zouden we ons daar bij voor moeten stellen ?

Fun with Dick and Jane

De beurs was zeer de moeite waard maar toch hadden we nog wat tijd over. Dus op naar down town Hardenberg alwaar Annemie de lokale kledingzaakjes een extra economische impuls gaf. Ze hadden het ook wel nodig hoor; de labeltjes en de kassabon werden nog met de hand geschreven.

Aansluitend nog even een bezoek aan The Pub (met echte Limburgse invloeden), daarna een dinertje op de Markt en een filmpje bij de plaatselijke bioscoop. De film die er draaide was Fun with Dick and Jane waarin in de laatste scene een verwijzing naar het Enron schandaal zat verwerkt. Wij lagen dubbel ... maar de rest van het publiek snapte 'm niet.

Den Herdenbergher

Rond elf uur gingen we weer naar den Herdenbergher alwaar de Edwin Evers band optrad. Zie je 'm zitten ?

Den Herdenbergher

En wij werden ook op de gevoelige plaat vastgelegd. Er was zelfs een vriendelijke meneer die wel als aanwijsstokje wilde fungeren.

Den Herdenbergher

En daar staan we nog een keer ... zijn we niet lief ?Maar 's morgens ging al weer vroeg het kussen ... eh, wekkertjedus werd Gé de keuken ingestuurd voor een ontbijtje op bed en mocht Annemie daarna de afwas doen. De taken zijn mooi verdeeld niet waar ?De man des huizes mocht de fietsen vakkundig op het fietsenrek bevestigenterwijl de vrouw des huizes nog even een afscheids sms'je naar collega Arjen stuurde. En daarna op naar de verjaardag in Harderwijk.Het feestvarken werd alweer vijf jaar en daar hoort natuurlijk een hele dikke kus bij.En blij dat ie was met zijn cadeautje; Jorden was helemaal in trance.De gasten (in het bijzonder Gé) waren trouwens ook erg blij met de ontvangen cadeau's.En dan nu, zhe zrick wiz zhe rabbit ...Kiekeboe !Maar een echte vent van vijf heeft natuurlijk ook echt gereedschap nodig. Kan ie nog wat bijbeunen als de juf ATV dag heeft.
Rond de klok van vijf verlieten we het feestgedruis en vertrokken weer naar het zuuje. De "vakantie" zat er weer op.

back