Lelystad / IMM 2008 - 09-05-2008 - 12-05-2008

Back
Dit jaar was de IMM in Nederland. In Lelystad op het RDW terrein om precies te zijn.
Vrijdag gingen we zo rond 12:00 naar Lelystad, met onderweg een kortr stop bij de schoonouders (toevallig net zo rond etenstijd natuurlijk).

Toen we in Lelystad aankwamen, kregen we van de organisatie te horen dat er een wachtrij stond van ongeveer een uur. Dit was positief, gezien het feit dat het eerder op de dag al twee tot 3 uur was geweest. Maar ze kwamen wel een bekertje water brengen tijdens het wachten.Uitzicht vanaf de camper op de wachtrij voor onsen van het hoekje om ...Al snel kregen de mini's achter ons hetzelfde te horen.Maar de vlag ging toch uit; het wachten mocht de pret niet drukken.Ondertussen, een paar metertjes rijden (of duwen), uitstappen en ouwehoeren.Eindelijk, het eerste IMM gevoel. Een beetje sightseeing.Het begin van het gewandel langs de mini's en alle andere vreemdsoortige voertuigen gebaseerd op een mini.De eerste reparatieprobeersels. Alhier een nieuwe koppakking.Sommige collega volvo rijders zijn iets zuiniger op hun mini. Dus het ding effe op de aanhanger gekwakt en op cruisecontrol naar Lelystad :-)
Volgens mij kwam ik heb op het laatst ook in Denemarken tegen.Assist voertuig. Met aanhanger (en bijpassende olielekkage)In het midden hadden ze een soort rotonde, dus volgooien met tentjes en dan de mini's maar naast elkaar zetten.Sommigen komen van ver. Zo hier de Finnen die er elk jaar weer bij zijn.Het eerste gezamenlijke ding in de grote tent. The Italian Job op het grote scherm :-)
Wie heeft hem nog niet gezien?Beetje reklame van de plaatstelijke mini importeur.Beetje reklame van de plaatselijke tape-boer. Deze gaat nooit meer roesten.Die was wel niet zóóóóó mooi, hij kreeg een extra foto.En nog eentje.Hier laat ik Annemie zien dat ze het zo slecht nog niet heeft met mij. Hier iemand aan het sleutelen inclusief bouwvakkersdecolleté.
Maar natuurlijk liet Annemie zich niet onbetuigd.... Kijk maar naar de volgende foto'sInclusief ROSE rokje en tasje.[zonder commentaar]Een echte (enige) wildgoose mini camper. Omdat dit toch echt te klein was, hadden ze de achterkant maar in een tent geparkeerd. Zodoende gebruik makende van het slaapgedeelte van de camper en de rest in de tent.  Overzicht van het terrein.Gewoon, een mooie sticker op de motorkap van een wildvreemde Belg.Op en top Nederlands.Toch mooi op een rijtje. Duitsers uit MI met MINI als kenteken.Het oefenterein met achterwiel aangedreven auto's en reklame voor een ander sympatiek merk (nee, niet BMW).De "Quarter Mile" in 16 seconden.Met first row view op de start van die "Quarter Mile".Een blauwe mini in de startblokken. Tijdens het optrekken telden we 6 versnellingen. (16.46s) Van onze buren kregen we te horen dat dat kwam, omdat er een blok van een motorfiets in lag. Overigens was deze erg snel. De "normaal snelle mini's" deden er gemiddeld 10 seconden langer over.Eentje met twee blèèrpijpen door de achterklep heen. Ziet er ook wel leuk uit met die zwarte walm.....En weer anderen met een ingebouwde biertap in de aanhanger.Of eentje met een motor achterin gebouwd.De onderdelen markt.De oefenbaan met pitspoezen in bikini. Ja zo warm was het nu eenmaal.Driftend in de bocht over het circuit.Nog meer onderdelen.Wat je ook altijd hebt tijdens zo'n IMM is mensen die niets anders doen dan rondjes rijden. Veel rondjes rijden. Al dan niet met andere personen achterin.Hier mijn eigen pitspoes. Is ze niet mooi?Schoolbordzwart. Als je die bij de kindercrèche neerzet krijg je dit als resultaat.Het kleinste lid van de Delorian club.Mooi rood is niet lelijk. Duidelijk erg veel moeite gestoken in het vinden van een mooi rode kleur.Hijsen is ook een kunst. Zeker als je dat wil doen met een mini.En hier kwamen we megaprutser Marco tegen. Marco deed tegenwoordig wat geklus en gesleutel met mini's en was naarstig op zoek naar slachtoffers die hun mini af wilden geven ter reparatie. Dit kwam "af en toe" ter sprake tijdens zijn gebruikelijk slap geouwehoer.Met natuurlijk een grote smile op zijn gezicht denkend aan het toekomstige eten.en dan 's avonds in de tent feesten.De volgende dag. Toch maar effe de bijna onzichtbaar gemonteerde oliekoeler op de foto gezet.Weer meer mini's met speciale kleuren.Af en toe kwam de boerrrr, met de traktorrrr voorbij om wat vloeistoffen af te voeren.'s Avonds hadden we themafeest. Speciaal hiervoor had ik me ook een nieuwe coupe aangemeten.Onderweg moesten sommigen nog even laten zien dat ze nachtverlichting in de mini hadden.Thema Oranje. Zelfs de Schotten waren speciaal in het Oranje. Er was zelfs een Schot in een oranje kilt, maar helaas.... Hij wilde niet op de foto;


Iets dikkere kuiten maar overduidelijk weer een Schot.Lokale aanhang.Eigen aanhangMooi hè?


Is ie niet mooi? Een echte PTT hoed van Oranje 2002 of zoiets.De Schotten waren goed voorzien van diverse vloeistoffen. Een kwartiertje eerder was er al eentje afgevoerd op de brancard.Na het feest nog snel even napraten met wat oude bekenden.De volgende dag: Minifile. 07:30 verzamelen, 10:30 vertrekken. Volgens de planning dan.Met wat speciaal die dag gekomen mini's.Het begin van de stoet.Een bepaald iemand sloot aan.Effe wachten .... nog effe wachtenLokale SBS6 ploeg.Weer een speciale met een sticker beplakte mini.Hier was geen plek voor een mini. Een ingekorte mini.En nog een.

Hee, een hopjes.Het begon langzaam drukker te worden.

Na een tijdje was het terrein redelijk leeg aan het worden.Dennis de "Hopjes" man.


Smile... you're on candid camera


Erg mooie reklame voor de een of andere website. http://www.youropi.comDe wildgoose in aktieEnthousiaste (??) toeschouwers.En dan eindelijk van start !Onderweg. Let wel, er mag niet meer dan 6 meter tussen de mini's zitten anders telt het record niet.Mooi camera en stuurwerk tegelijk.


Heb je hem weer. Hij had er sport in om over het terrein te rijden met veel geluid en lichtjes.Deze mini's rijden alweer terug naar het RDW terrein.en natuurlijk werd er flink met de lampen geknipperd en op de claxon geduwd.
En dan nu:Het mini museum:

Deze is door Kate Moss ontworpen.

Ja, het kan dus wel. Een V8 in een mini.Na hard werken is het goed rusten.en daarna weer door met het struinen langs de kraampjesEn weer die mini mini. Al zie je ze elk jaar weer terug; het blijft toch een leuke modelletje.Iemand met te soepele botten. Zo is het toch echt niet de bedoeling om in de hangmat te liggen!Smile......... Speciaal voor de foto.

En nu, op naar de IMM 2009 te Birmingham: Engeland

http://www.imm2009.co.uk/

back