Vakantie Italie 20-08-2008 - 30-08-2008


Na de vakantie in mei van dit jaar kennis gemaakt te hebben met de Italiaanse bloemenriviera wilde Annemie met alle geweld terug naar deze zon en bloemrijke kuststreek in Italie.
Helaas wilde ik naar Zwitserland treintjes bekijken dus compromis.......

Vitznau - Vierwoudstedenmeer als tussenstop op weg naar Italie.

route

Hierbij dus de route in het kort:

Camping Vitznau - Vitznau
Stadscamping Genova Pegli
Camperparkeerplaats Cervo (eentje zonder stroom e.d. (via 4 novembre)
Camperparkeerplaats Cervo (eentje met stroom, via Steria 49)
International camping Ponte Tresa
Auto camper wisselen: B235/D105, drielandenpunt, Basel, Duitsland FrankrijkEen beekje. (kan ik dat geluid op CD krijgen?)Een van de eerste stoomtreintjes in Rigi. Kennelijk volgend jaar rijdt hij weer.Misschien dan maar even terug :-)
Overigens, in de zomer hebben ze elke zondag Dampfzugtag. Volgende keer dus beter plannen.Het station Vitznau. Wilhelm Tell had er nog een werkplaats.Buiten treinstation was het ook de aanmeerplek van de stoomboot.Hier in aktie. Een echte radarboot op stoom.Even draaien voor hij de baan op mag. Dit waren "gehuurde" wagens voor de uitstapjes van bedrijven e.d.Dit was het "normale" spul. Maakt overigens wel een leuk geluidje die tandwielbaan.Bergje op. Ah, daarom hebben ze die tandwielen nodig.Boven op de berg uitstappen!Iemand heeft het naar d'r zin :-)Uitkijktoren alias radiotoren.Ook zonder toren kun je op de uitkijk staan.Maar het was en is en blijft mistig.De route naar het volgende dorp. Allemaal blauwe treintjes in plaats van rode.Onderweg nog een beetje muziek van de alpenkoeien(bellen).In de dagticket van € 40,- per persoon, zat ook een kabelbaan inbegrepen. Even meegepikt dus.Zwitsers uitzicht.De binnenkant van zo'n blauwe trein.Op 910 meter hoogte, station Grubisbalm.Tussendoor naar Italie nog even op bezoek bij de dealer, eens kijken of mijn auto al binnen is.Ah, hij stond bij de buurman, de Ferrari en Maserati dealer.Eerste dorpje in Italie. Genua.Schilders aan het werk. Let vooral op de metodische manier van aanpak. Iedereen zijn vierkante meter verven en dan weer opschuiven.De haven met kunstwerk.In het boekje leek het mooier.Een gebouwtje. Hier zijn de schilders al klaar.Een steegje, op weg naar Galeria Spinola. Een erg mooi museum volgens het boekje.Het uiteindelijke museum. Volgens de kassiere was er over 20 minuten een rondleiding.
Vanwege een tekort aan suppoosten, was het niet mogelijk, zelfstandig door het museum te wandelen.
Na 50 minuten mochten we eindelijk met een suppoost meewandelen.Boven op het dak, even genieten van het uitzicht.Hier de suppoost die met ons meewandelden. De anderen waren lekker van de bijbehorende rust aan het genieten.Ehm, gebouw zoveel....Nog een gebouw. Ik ben de namen allemaal vergeten.Een steegje.Het geboortehuis van Christopher Columbus. Meer als wat je nu ziet, was het ook niet.Een marktpleintje.


De stad was goed aan het moderniseren. Hier werd vanavond kennelijk de spoorbrug verwijderd.De stadscamping bij Genua. Stapvoets onder een brug door van 3m. Was wel even spannend.Het uitzicht onderweg naar de volgende camping.Ooooooooh wat hebben we het toch weer goed."Slechts" 28 °C.En overal kom je weer werk tegen. Hier een defekte Parkeon parkeermeter.Even tussendoor. De haven.En de volgende camping, Campeggio Bella Vista bij Albenga. Volgens ACSI waren campers van >4ton en >7m welkom. Alleen.....echt plek ervoor hadden ze niet. na 1 nacht weer verder dus.Wel leuk om eens in het kassengebied van de Italiaanse bloemenriviera rond te rijden, maar niet echt een vakantiebestemming......Dit lijkt er meer op. Cervo. Hier waren helaas wel alle campings vol of wilde alleen maar in het hoogseizoen volle weken boeken, dus hebben we de camper maar op twee camperparkeerplaatsen gezet.Wandelingetje naar de kerk.


Iemand bij de kerk.En iemand in de kerk. Erg mooi licht.Iemand anders mocht niet in de kerk, te bloot...... Dus even wachten.Op naar de volgende bezienswaardigheid.En weer werk. Overal kom je werk tegen. Centric was helaas gesloten. (een kapperszaak)De camper-camping. Deze was zonder stroom en alleen met water.Op weg naar de stad, even een cappuccino.... Heerlijk land. Bijna overal koffie voor een euro :-)Het stadhuis.Maria waakte over ons.Zoals gewoonlijk, hangt de was weer buiten.Even schreeuwen met de buurvrouw. Dan kan tenminste iedereen horen waar ze het over hebben.Keren en smeren. Het mooiste zandstrand van Liguria.Met mijn eigen Nederlandse schone.Er liepen ook nog wel wat Italiaanse schone rond. Mr en Mrs bodybuidling.Maarja, het is nooit te warm voor een mooi setje laarzen.Pffff, even uitblazen. 30°C is toch wel warm. Eerst wat te drinken.Welkom in San Remo.En dan weer door.Mooie dikke palmbomen.Met een bijbehorend uitzicht.En als je een dikke boot hebt, en je bent de haven van Monaco even moe, parkeer je hem voor de haven van San Remo en ga je dan met je kleine bootje aan de kust boodschappen (laten) doen.Je moet wel creatief bouwen als je hier woont.De foodmarket.En even bij het casino langs.Natuurlijk waren we welkom om over de rode loper te wandelen.De bijbehorende Russische orthodoxe kerk.Met een toerist ervoor.Ze hadden in San Remo een trolleybusnet, alleen als er dan een tak van een boom afbreekt, is er paniek. Een half uur entertainment van de brandweermannen. De ladderwagen is 3 keer verplaatst :-)De dag erop, weer terug naar huis. Even langs bij onze "Italiaanse camping met uitzicht over Zwitserland.
"International Camping, Ponte Teresa.Met natuurlijk, op de allerlaatste dag... Een echt Italiaans ijsje.Uitzicht over het meer van Luzern.Thuis natuurlijk klagen dat de vakantie te vroeg over was, het weer in Nederland te koud is e.d. maar...... Zoals je zit, ik ben toch wel bruin geworden :-)back