Lesbos 09-2005

backHet griekse eiland Lesbos (Lesvos voor de kenners) was dit keer de bestemming voor onze zoektocht naar de laatste zonnestraaltjes van 2005.Helaas, het pakte een beetje anders uit. Het water viel met bakken uit de hemel.Maar gelukkig droogde het ook snel weer op.En kwam er een mooie zonsondergang voor in de plaats. Die zat toch bij de prijs inbegrepen.Gé wilde ook op de foto. Nou vooruit dan maar, maar wel in het hoekje.Het dorpje Molyvos lag tegen een heuvel aangebouwd dus de straatjes liepen stijl naar beneden.En omhoog....Kijk eens wie daar op de trap zit ? Is dat die ene knappe griekse god niet ?Hij was vast jarig want ze hadden de vlag voor hem uitgehangen.Uitzicht op de plaatselijke vissershavenwaar we ons dagelijkse vitamineshot gingen halen (dat oranje spul voor Annemie en dat zwarte spul voor Gé).Is het geen plaatje ? Het zou zo uit een reisfolder kunnen komen .Motormuis Gé moest rijden ... lekker scheuren in de korte broek maar wel oppassen voor losliggende steentjes in de bocht.Privé-strandje achter het hotel.Hé een ezel ... komt zeker ook uit het èzelriēk (Sevenum voor intimi)De mannen mochten op het terras zitten om de laatste roddels door te nemen.Annemie had vriendschap gesloten met een griekse poes. Dacht zeker dat ze wat lekkers zou krijgen.Om bij de kerk in Petra te komen moest er een flinke klim worden afgelegden dat viel voor sommige gelovigen nog niet meeMaar het klimmen werd wel beloond ... met veel frutsels en fratsels welliswaar, maar het was lekker koel in de kerkHé daar heb je die motormuis weer, maar nu in een ander pakje.Moet je eens zien wat een opgeblazen koppies; het br(o)uinwater in dit badje was dan ook 39 graden.Na het warme bad snel de koele zee in om af te koelen en daarna niet veel meer doen.En wat hoort er verder nog bij Griekenland ? ... een idylisch haventje.En nog een.Ja, ze doen er alles aan om de toerist tevreden te houden.Poehpoeh, even bijkomen van alle opgedane indrukkenMediterrané ... zo blauw, zo blauw.


Mannenklooster waar de vrouwelijke toerist maar beperkt toegang had .... alsof dat werkt bij een vrouw.Even een kaarsje opsteken,want het was nogal donker ! Dit was dan ook het deel waar alleen de mannen mochten komen ... the dark room.Een versteend stukje hout.En nog drie ... het kon wel een bos zijn (geweest)Er was iemand in het gezelschap die die stenen bomen mooi vond .... maar IK was het niet.

Maar wie is IK nou ...?


Een voetbalwedstijdje op het plaatselijke grasveldje ... maar het gras moet nog wel even groeienVolgens mij zijn we echt in het èzelriēk aanbeland... en het is nog niet eens carnaval !!Ze hadden wel een beetje achterSTALlig onderhoud.En de was werd nog met de hand opgehangen's Avonds moest Gé op pad om een groooooot cadeau te kopen voor zijn jarige echtgenoteHappy birthday!!!En daar hoort natuurlijk ook een mooi (?) bosje bloemen bijJe kunt wel zien dat het een gigantisch feest is geworden ... de zonnebril ging niet af.Een overdekte winkelstraatEn dan weer die stijle trappetjes op


Koeien op de sloop of auto's in de wei ?


De plaatselijke SRV service kwam langsEn kijk een wilde geit ... ja, je moet wel goed kijken maar dat zwarte vlekje, dat is 'mDruk op het terras ... zeker happy hour ?Even een taxi bellen na al die drank,en die brengt je zo weer naar huis !!!


back