Schotland 2002

van 09-08-2002 tot en met 23-08-2002

Vertrek, 09-08-2002 IJmuidenQueen of ScandinaviaDe Oostrumse QueenOnderweg (in de verte ligt IJmuiden......)
De show op de boot. De dikke West-Yorkshire vent met een grote mond, mocht in het jurkje de
Can-Can dansenMr. Beans - De showhost laat merken dat hij Elvis de beste act vindtOnderweg van Newcastle naar EdinburghZomaar een huisje onderweg naast een B-weggetje. Nog net niet single track road.
Steep Hill - Erg leuke bergjes.WieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeEen WC stop. Met op de achtergrond een "oude" abdij.Edinburgh laat zien dat het een wereldstad is. Een eigen Disney store!Princess street - EdinburghZomaar een leuk steegjeTja, een gebouw met een auto ervoor. Wat is hier nu voor speciaals over te vertellen?Zien jullie ook dat het nat is? Nu ja, het regende een klein beetje in Schotland. Hier Annemie aan het richten


"Is het al droog??"Augustus - Edinburg festival tijd. En hier zien we het echte straattheater. Het jongleren met brandende fakkels
mislukte een beetje omdat het te hard regende!! Maar de echte entertainer weet er natuurlijk munt uit te slaan.'s Avonds in Galashiels, het drogen van de kleding met de fohn.
In Schotland zijn ze gek op monumentjes.

Ook in Edinburgh staat er dus eentje.Oud Edinburgh vanuit Princess streetElke dag, behalve 's zondags, het afschieten van het kanon, zodat de vertrekkende schepen
weten dat het 13:00 uur is, en ze kunnen vertrekken.


BOEM......Straatfestival, deze keer zonder de regen, maar met een pasgetrouwde man uit Venezuela.
De Italiaan liet het afweten. Hij wilde niet meewerken, toen hij met zijn schone broek moest knielen.Een rondleiding bij "The Scotch Whiskey Heritage Centre" in karretjes.Een parkje.
Een steegje met een bepaalde iemand.Sterling Castle. Ook daar hebben ze kanonnen.Aberdeen - Een legerkazerne. De oudste brug uit Schotland konden we niet vinden, maar wel deze landrovers.
"An English car doesn't leak oil, it marks its territory" Zie hier de lekbakjes.Aberdeen, een granieten gebouw. Mooi grijs is niet lelijk.Ons gastenverblijf in Aberdeen.


Op weg naar Aviemore kwamen we enkele hectares heide tegen. En dit ziet er "paars" uit.


Een echte Schotse hooglander die reageerde op mijn "koegeluid". Pas toen we wegreden kwam de rest van de
kudde eraan.Balmoral Estate, het verblijf van de koninklijke familie in Schotland. Jammer genoeg mochten we er niet binnen.Dus hier de brug ......Het wachtershuisje..... over de River DeeSchotse hooglandenCorgarff castle. Een kleine, maar wel geinig zo in de "middle of knowhere" een kasteel te zien.De slaapkamer van de manschappen.Het uitzichtVervolgens zijn we naar Carrbridge gegaan, eigenlijk naar Aviemore, maar daar waren geen kamers over.
Er was weinig te zien, maar deze deur was zo scheef, dat ik hem maar op de foto gezet heb.Er ging een trein van Aviemore naar Broomhill, en hier bij een tussenstation in Boat of Garten.Natuurlijk was dit een stoomtrein.Met veel stoom.Op kolen gestookt. Hij ging vooruit naar Broomhill, en dan achteruit terug naar Aviemore.Tussendoor effe een wandeling gemaakt, Met van die typische trapjes over de "fences"Onze tweede slaapplaats in Carrbridge.Gairloch, de gevaarlijkste plaats in Schotland.En waaien dat het deed.Het einde van de wereld, Red Point.Fort William. Uitzicht over het loch.En nog meer.En nog meer.

En toen was het over..... Toen waren we aangekomen in Bridge of Allen. Een hotel met internet aansluiting.